Ne pare rău, înregistrarea s-a încheiat.

Vizită în cadrul Școlii Altfel la sfânta Mănăstire Hadâmbu Iași


  • Data: 02.03.2023 21:46
  • Locaţie: Schitu Hadâmbului, România (Hartă)

Descriere

Aflata pe o colină înaltă, 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐬𝐭𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐝𝐚𝐦𝐛𝐮 beneficiaza de o priveliște minunată in partea exterioara dar și în curtea mănăstirii.

Intrand pe poarta manastirii veti putea admira in partea stanga biserica mare a Manastirii Hadambu. Constructia este impresionant de frumoasa avand o arhitectura in stil bucovinean. Aici puteti intra linistiti si va incarca spiritual la loc de rugaciune. 

 La iesirea din biserica coborati pe alee, si veti intalni imediat un imens loc de relaxare, dotat cu banci, este practic o gradina interioara decorata cu o diversitate de trandafiri multicolori si o superba fantana arteziana, care aduce parca un iz victorian.

Paralel cu gradina interioara este si magazinul de obiecte bisericesti (pangar) de unde puteti achiziona o varietate de suveniruri si alte obiecte de cult. Langa magazinul de suveniruri veti gasi o alee cu arcada care duce spre bisericuta mica, asa-numitul schit, care adaposteste o minunata icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului. Aici in lateralul schitului se gaseste si un mic paraclis. Inspre arcada de la iesire, pe partea stanga, veti gasi muzeul Manastirii Hadambu, unde veti lua cu placere parte la o mica lectie de istorie despre constructia edificiului monahal. 

Langa fantana arteziana cu al ei susur relaxant va puteti racori cu apa de fantana proaspata. Langa fantana arteziana se gaseste o fantana functionala construita tot in stil bucovinean. Continuandu-va drumul la vale prin gradina interioara veti patrunde pe un ponton ingust, ce traverseaza un mic lac interior pe care se sade un foisor micut unde puteti face cateva poze alaturi de cei dragi. De asemenea, aici puteti imortaliza si cateva poze interesante cu lebedele albe ce plutesc tantos pe lac nederanjate de prezenta voastra.

La capatul pontonului, va asteapta triumfator mini- Gradina Zoologica a Manastirii Hadambu, principala atractie turistica unica mult-asteptata. Aici puteti admira specii de porumbei si rate, cateva specii de cornute (capre, tapi), specii de iepuri salbatici, dar si cateva caprioare si ponei.

De asemenea, mai puteti vedea si o specie de pasari exotice a mini-Gradinii, cativa struti razleti. Lamele sunt acum atractia principala a mini-Gradinii.